zondag 08 september 2013

Beer tussen de takkenIk was bezig om een nieuwe NomNom te maken. Het ontwerp lag al klaar. Een brombeer met maar één oog. Toen ik hem omdraaide en en wat mee speelde zag ik opeens dat ik het middenstuk ook als snuit kon gebruiken. 
Een teddy beer is de knuffel waar iedereen aan denkt bij het woord knuffel. Maak ik pas door een toevallige ontdekking. Das toch grappig. 
De beer heeft mooie herfst kleuren, met een hout print aan de zijkant. Het is nu alleen nog een hoofd. Terug naar de tekentafel om te bedenken hoe ik hem verder maak.
Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
vrijdag 30 augustus 2013

Show and tell

Deze week heb ik een gastles gegeven aan klas 1 en 5 van het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen. Ik deed dit bij een oud medestudent van de kunstacademie Elise Jacobs. Zij heeft deze prachtige foto gemaakt en is ook afgestudeerd met fotografie.
De les ging over het ontwerpen van een design knuffel, lamp of speelgoed. Het was weer erg leuk om les te geven. Dat mis ik soms wel. Af en toe een workshop of gastles geven is helemaal perfect. De leerlingen waren erg enthousiast! Wat een energie kan er van een groep komen.

Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
zaterdag 24 augustus 2013

Het verhaal word een boek


Het verhaal wat ik schreef toen ik tien was en waar ik tijdens mijn afstudeer expositie allemaal knuffels bij heb gemaakt wil ik nu gaan afmaken. 


Het is een verhaal over een jongen en een meisje die allerlei avonturen beleven in een vreemd land. Ze zijn op zoek naar de kat Piloesie. Het is nu een verhaal van ongeveer 40 pagina's, maar ik ga hem helemaal herschrijven om een mooi lopend verhaal te krijgen. Wat leuk is voor kinderen vanaf 7 jaar. Zowel om te lezen als voorgelezen worden. Het word een echt prentenboek, die ook leuk is voor oudere kinderen, omdat het verhaal lekker spannend is. Alle illustraties zijn foto's van de knuffels gecombineerd met zwarte pen tekeningen.

Om een extra stok achter de deur te hebben en om het proces met mensen te kunnen delen. Het is een blog alleen voor genodigden, zodat ik alles kan tonen. Zou je het leuk vinden om een uitnodiging te krijgen? Zodat je het proces kunt volgen. Stuur me dan een berichtje of schrijf een reactie.

Geplaatst door: Monstermatti 1 reacties
vrijdag 16 augustus 2013

Op tuinsafari

Toen ik de tuin in liep kwam er een mooie grote citroengele vlinder voorbij vliegen. Hij was zo aardig om op een bloem te gaan zitten, dus ben ik mijn camera gaan halen.
Je ziet hem hier op een bloem zitten. Hij heeft z'n vleugels gesloten, waardoor hij er nu haast als een blad uitziet.

Bij de gele bloemen zoemde de bijen vrolijk. Er kwam zelfs een kleine vos vlinder voorbij, maar die was te snel voor m'n camera. 


Ik zag nog wel deze boomblauwtjes (na even zoeken vond ik de naam). Ik zag ze vroeger vaak in Zwitserland. Waar ze in grote zwermen bij een plas water zaten, die als je langsliep allemaal als een blauwe wolk om je heen vlogen.

Deze libelle was een gewillig model. Hij bleef rustig zitten terwijl ik kon scherpstellen. 
Pip neemt af en toe een grote libelle mee naar binnen, die hij trots aan mij laat zien. Als ze nog intact zijn laat ik ze vlug weer vrij.

Hier een mooie hommel op de rode zonnehoed, en ah... De citroenvlinder zit er nog bij.

Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
dinsdag 13 augustus 2013

Allerschattigste knuf


Het is altijd leuk om te zien hoe de Monster knuffels worden geknuffeld in hun nieuwe huis. Nu heb ik voor het eerst een filmpje gekregen. Ah, wat een schatje! Ze houd Knuf stevig vast en trappelt lekker in de box.


Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
zaterdag 10 augustus 2013

Op bezoek bij het strand


We gingen op bezoek bij het vakantieadres van een vriendin en mijn zus in Egmond binnen. Het stand was op loopafstand. Heerlijk uitwaaien met de voetjes in de zee.

  

Op de weg naar het strand ontmoeten we een kudde Schotse hooglanders die ons vriendelijk aankeken. Mooie beesten waar ik nog wel een knuffel van wil maken.
Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
zondag 04 augustus 2013

Tentoonstelling bekijken

Afgelopen zaterdag was de opening van de tentoonstelling Textielleeft! in Drenthe. Het is een bijzondere tentoonstelling. In verschillende boerderijen en schuren hangen werken van textiel kunstenaars. 
 
 Prachtige kunstwerken van Stef Kreymborg en Femmie Duiven

 Niet alleen mensen kwamen kijken naar de mooie wand kleden van Bea Schonewille.


Ik heb mijn eigen monsters ook nog even bezocht. Om te kijken of ze zich van hun beste kant lieten zien. Speciaal voor deze gelegenheid heb ik een constructie gemaakt zodat de monsters aan de dakbalken kunnen hangen.

Wil je zelf deze tentoonstelling bezoeken bekijk dan de flyer rechts naast dit bericht.

Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
maandag 22 juli 2013

Tentoonstelling Textielleeft

Binnenkort gaan de monsters op vakantie naar Drenthe om zich daar in een mooie boerderij te laten zien aan het publiek. Nu druk bezig met de voorbereiding om ze mooi tentoon te stellen. 
Het is een bijzonder project. Alle kunstenaars die met hun textiel kunstwerken in het boek Textielleeft! staan zijn gevraagd om hun werk te tonen. Je kunt tussen 3 en 18 augustus het werk van alle 75 kunstenaars komen bekijken.  

Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
zondag 21 juli 2013

Textielmuseum

Heerlijke rijen vol kleurig garen.

Oude wollen dekenfabriek, prachtig om te zien hoe ze toen werden gemaakt. Met verschillende kaardmolens werd de wol steeds fijner gekamd. Dan gesponnen en tot een deken geweven. Als laatste stap werd hij opgeruwd met echte kaardenbollen waardoor de heerlijk zachte deken ontstaat. Interessant om te zien, omdat ik zelf ook ruwe wol heb gekaard, waarna ik het gebruikte om te vilten.In het Textiellab worden prachtige nieuwe producten ontwikkeld. De machines worden geprogrammeerd om zich in allerlei bochten te wringen zodat er bijzondere structuren ontstaan zoals Pauline van Dongen gebruikt in haar kledingstukken.

Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
donderdag 18 juli 2013

Waterverf katten


Het is heerlijk weer deze week. Maar te warm om in m'n atelier op zolder te werken. Dus ben ik naar de koele huiskamer verhuisd met waterverf en papier. 's Avonds schilderen met een heerlijk muziekje erbij.

Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
Oudere blogposts

Links