zondag 12 mei 2013

Moederdag cadeauVandaag is het Moederdag en geef ik dit cadeau aan mijn moeder. We gaan bij m'n ouders op bezoek voor een lekkere lunch en met mooi weer ook een wandeling. Ik zie mijn moeder regelmatig, ze komt bij me langs om te brainstormen over MonsterMatti. We zitten beide altijd vol met ideeën. Ze assisteert me ook bij het maken van de knuffels. Onder gezellig kletsen knippen we de stoffen en werken we door tot er weer een nieuwe serie klaar is. Ik vind het bijzonder dat we dit samen kunnen doen.Als cadeau heb ik een boek gemaakt. Omdat ik opeens in de ban ben geraakt van boekbinden en het leuk vind om iets te geven wat ik zelfgemaakt heb. 
Ik leerde het boekbinden bij Sea lemon. In heldere filmpjes laat ze stap voor stap zien hoe je een mooi boekje kunt maken. Zij doet het met blanco papier. Ik heb allerlei verschillende soorten papier gebruikt, zoals tekenpapier, gekleurd papier, bruinpapier en mooie pagina's uit tijdschriften. Eerst heb ik er een voor mijn zus gemaakt, toen een voor mijn moeder. Samen met mijn zus heb ik er een stopmotion van gemaakt.


Het is heerlijk om de boekjes te maken. Zo heb ik nog een kleine voor mezelf gemaakt en ben nu bezig met een boekje waar ik ook m'n naaimachine bij gebruik om flapjes te maken.  Hieronder zie je het kleine boekje. Een aantal pagina's zijn al beschilderd met waterverf of Oost-Indische inkt.


Geplaatst door: Monstermatti
Comments
Geplaatst op: zondag 12 mei 2013
Door: Anoniem
Heel mooi! Ik vind het inspirerend. Dank!! Mamamaria