donderdag 13 december 2012

Bobas met Tom en Eva

Bobas verborgen achter stenen
Ik ben begonnen met het maken van knuffels om het verhaal te illustreren dat ik als tienjarige heb geschreven. Het was mijn afstudeerwerk voor de kunstacademie. De knuffels zijn allemaal gemaakt, en zelfs nog veel meer. Ik heb er nu al meer dan honderd gemaakt. Het verhaal is blijven liggen. Maar nu wil ik het weer oppakken. Bij de flavourites beurs sprak ik met Ronny Overgoor van het Verhalen*laboratorium CircusPatz. Bij het lab gebruiken ze verhalen als basis voor allerlei projecten, oa op basisscholen. De manier waarop ze dit aanpakken vind ik erg interessant.
Bobas brengt Tom en Eva in veiligheid op zijn schouders


Het is een spannend avonturen verhaal. Over Tom en Eva die door het magische land van IJs reizen. Een stukje uit het verhaal, waar Tom en Eva Bobas ontmoeten:

"Opeens voelde Tom een ijskoude hand op zijn schouders, hij draaide zich om…  Daar zag hij een soort Jetty met blauwe handen, zijn baard hing vol met ijsblokjes. Hij hield Tom stevig vast. Tom was verschrikt van angst."
...
"Opeens barste de Jetty uit van het huilen, zijn tranen onder hem vormde al snel een plas. Eva werd nat van de druppels, ze spatte wel een halve meter hoog. De Jetty vertelde dat hij een Bobas heette en dat hij jaren geleden was opgesloten in deze berg."

Een Foto van Tom in een boom. (Fotografie Elise Jacobs)

Tom en Eva op de omgekeerde waterval


"Daar zagen ze een waterval. Een hele gekke waterval, want het water stroomde naar boven in plaats van naar beneden. “Nou”, zei Tom “dan is het eerste stuk over de bergen wel heel makkelijk. Ze gingen de waterval in, op een boomstam. Ze sjeesde de berg op en toen de helling weer af en de volgende berg weer op."

Nog niet van alle karakters heb ik een knuffel gemaakt. Het lijkt me een mooi project om nu de soldaten van het land van ijs te maken. Hier zie je een tekening van hun.

 
Geplaatst door: Monstermatti
Comments
Geplaatst op: zondag 16 december 2012
Door: Monstermatti
Ik heb mensen gevraagd om het verhaal te proeflezen, als je dit ook wil, laat het me weten.
Geplaatst op: vrijdag 14 december 2012
Door: Co ja
Leuk!!! ik ben zoooooo benieuwd naar het hele verhaal met je mooie knuffels erbij ^_^
Geplaatst op: vrijdag 14 december 2012
Door: Co ja
Deze reactie is verwijderd door de auteur.