zondag 05 februari 2012

Workshop Fantasielandschap


Afgelopen woensdag heb ik een workshop fantasielandschap schilderen gegeven bij de LimonadeBrigade. Eerst hebben ze bedacht welk land ze gingen schilderen, ouder en kind fantaseerde over de wezens die er woonde, hoe de dieren eruit zagen en wat voor soort landschap het was. Toen mochten ze een stuk behang uitzoeken, ik had een behangboek bij me met wit behang verschillende structuren.

Toen begon het tekenen en schilderen. De resultaten zijn heel verrassend, de een maakte een onderwater wereld met bijzondere beesten en huizen, de ander maakte een plattegrond voor een robotten en aliens land. 

Toen de kinderen klaar waren konden ze met het speelgoed van de LimonadeBrigade spelen. Letters puzzelen, in een kartonnen huisje zitten en de jongens waren helemaal weg van een elektriciteitsspel. 
Volgende week geef ik de workshop UitvindingenLab, deze is op woensdag van 14:00 tot 16:00, het eerste uur doen we een aantal proefjes, kijken door een microscoop, het tweede uur bouwen de kinderen samen met hun ouders een machine.

Geplaatst door: Monstermatti