zaterdag 09 februari 2013

Art Rotterdam


Een dag naar Rotterdam waar zoveel te zien was dat het we echt moesten kiezen. We zijn als eerste naar Art Rotterdam gegaan. Met een prachtige ligging bij de Erasmusbrug. Daar waren vele galeries die kunstwerken presenteerde ook veel internationale werken. Mij spraken vooral de ruimtelijke werken aan.

Nadia Naveau
Barbara Polderman

Ik werd helemaal verliefd op de aap van Barbara Polderman, met zijn duidelijk menselijke trekken. Ik vond het ook interessant om te zien hoe hij gemaakt is. Hij is lekker stevig, gemaakt van vele lapjes stof, en staat zelfstandig. Erg mooi, ook zijn uitdrukking. 
Het werk van Nadia Naveau nodigde uit eromheen te lopen, van alle kanten interessant, organisch vormen en legermatrieel in elkaar overlopend. Gemaakt van schijnbaar ongebakken klei.

Stefan Rinck
De uit steen gehakte beelden van Stefan Rinck stonden statig. Ze herinnerde me aan het onderzoek naar mythologische en romaanse monsters wat ik heb gedaan. 

We zijn kort naar het fotomuseum met een indrukwekkende installatie van The Sound of Silence van de Chileense kunstenaar Alfredo Jaar te zien was. Daarnaast bezochten we Prospects & Concepts van het Mondriaan Fonds. De opstelling was daar erg krap, waardoor de verschillende kunstwerken bijna in elkaar over liepen. Ik zag ze eigenlijk pas  goed toen ik thuis de teksten bij de werken nog een keer las.

Tanja Smeets
Als laatste bezochten we het Boijmans Van Beuningen, we vlogen langs de kunstwerken van de moderne kunst en Van Eyck. De prachtige installatie van Tanja Smeets maakte echt indruk op me. Ook mooi om te zien hoe ze de harde materialen als plastic en keramiek zo'n organisch en transparant uiterlijk kan geven. 

Een erg inspirerende dag. Mijn hoofd loopt over van de ideeën. Zoals deze textiel sculptuur van een hert, waar ik een schets van heb gemaakt. Waarbij ik andere materialen ga gebruiken als normaal, waaronder betonstaal, kapok en stro. 

Geplaatst door: Monstermatti