woensdag 24 april 2013

Kiekeboekje

 

In het Victoriaanse Engeland stuurde verliefde stelletjes elkaar geheime briefjes, die heel mooi gevouwen waren. Toen ik op een verloren moment zo'n briefje aan het vouwen was tekende ik hem vol en liet de ene tekening in de ander overgaan. De kleuren zijn in het echt mooi helder. Vandaag heb ik het boekje/briefje gescand zodat ik er meer van kan maken. 

In de animatie zie je goed hoe het boekje in elkaar zit. Waar de ene tekening ophoud, vult de ander hem aan, waardoor hij in iets anders veranderd. Van jurkje in een vogel en van monster in een katje.Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
maandag 22 april 2013

Brainstorm


Het is al even stil op m'n blog, maar niet in m'n hoofd. Er is een grote brainstorm aan de gang. 
Nu MonsterMatti officieel staat in geschreven mij de KvK neem ik de tijd om een goed bedrijfsplan te schrijven. Welke kant ga ik op. Met welke visie en hoe ga ik MonsterMatti groot maken. Om me te helpen bij dit plan gebruik ik het boek The Right-Brain Business plan van Jennifer Lee. Een erg fijn boek, waarbij ik al m'n creativiteit kwijt kan bij het brainstormen.

Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
zaterdag 30 maart 2013

Word zelf een MonsterMatti!


Het paasweekend is begonnen. Lekker zonnig en fris. Vind je het leuk om iets te maken met de kits? Met dit masker kan het feestje beginnen.
Je download het bestand eenvoudig aan de zijkant van deze pagina, of klik hier

In het PDF bestand vind je het paarse en het geel/oranje masker en een masker die je zelf kunt inkleuren. Op de pagina staat hoe je de maskers in elkaar kunt zetten. Je kunt de maskers zo vaak printen als je wilt voor eigen gebruik. Ze passen kinderen en volwassenen.

Je hebt nodig: 

Dik printpapier, een schaar, een perforator, lint of touw en splitpennen of plakband.Heb je een het masker zelf gemaakt? Ik benieuwd naar het resultaat! Laat een berichtje achter in bij de reacties.

Geplaatst door: Monstermatti 2 reacties
zondag 17 maart 2013

Foto's maken

 
 
Zaterdag heb ik samen met mijn goede vriendin Jurien foto's gemaakt van de knuffels. Zij en haar vriend hebben een prachtige fotostudio. Zij hebben ook de foto's van onze bruiloft gemaakt. Het was een zeer productieve dag, ik heb veel tips gekregen hoe ik zelf betere foto's kan maken.

Vrolijke sets van verschillende knuffels. Erg blij met de frisse foto's. Binnenkort nog veel meer mooie foto's om te delen.

Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
zondag 10 maart 2013

Museumnacht + monsterboekjes


Op de binnenplaats van het Boijmans van Beuningen stonden gister midden in de nacht 75 kramen met prachtige handgemaakte producten. De bezoekers hopte van museum naar museum en werden onderweg op vele manieren vermaakt. Op de markt was het gezellig druk. Ik heb veel enthousiaste reacties gehad. Waaronder een aantal mannen, normaal ondervertegenwoordigd in het marktpubliek, maar nu strak geschoren door de barbiers van Schorem haarsnijder en barbier kwamen ze een kijkje nemen. Het is altijd leuk om te zien dat mensen een glimlach op hun gezicht krijgen als ze naar m'n kraam kijken.Speciaal voor deze markt ontworpen monster tekenboekjes. Fijn om m'n lockmachine weer te gebruiken. Opgespannen met vier verschillende kleuren draad. Een van de boekjes heeft oren gekregen en ogen op de kaft van het tekenblok. Komende week verkrijgbaar via de webshop, net als de deurstopper monsters.

Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
woensdag 06 maart 2013

Interview


Afgelopen week is er een mooi interview met mij verschenen bij DaWanda, heb je altijd al willen weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal en hoe ik de knuffels maak? Vanaf vandaag zijn de MonsterMatti baby knuffels nog een week met 30% korting te koop bij Dawanda, klik hierboven op shop.
Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
maandag 04 maart 2013

MuseumNacht
Komende zaterdag sta ik met de monsters bij het Boijmans in Rotterdam tijdens museumnacht. Voor elke markt maak ik nieuwe producten. Omdat er bij de museumnacht vooral volwassenen komen heb ik deze keer voor een rustiger kleurenpalet gekozen. Deze nieuwe monsters zijn bijzonder omdat ze onderin verzwaard zijn zodat je ze als deurstopper kan gebruiken. Bijkomend voordeel is dat ze zelfstandig kunnen staan.
Kom je ook een kijkje nemen? De markt is van acht uur 's avonds tot twee uur 's nachts.

Geplaatst door: Monstermatti 1 reacties
dinsdag 26 februari 2013

Vleermeermin
Voor mijn nichtje heb ik vleermeermin gemaakt. Ze begon het toen net fijn te vinden om in bad te gaan. Zonder gemopper over haren soppen. Dus wilde ze graag een knuffel die iets met water te maken had. Een vriendelijke meermin. Haar lievelingsdier was een vleermuis, omdat die muggen op eten. Ik heb beide gecombineerd en daar kwam vleermeermin uit. Vanaf nu zijn mini Vleermeermin knuffeltjes te koop in m'n shop.
 
Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
maandag 25 februari 2013

Vuilnisbakkenkoning

Vuilnisbakken koning is een bijzondere knuffel. Hij heeft de belangrijke rol in het boek van de grote slechterik. Want voor een spannend verhaal heb je die natuurlijk ook nodig.
Het is een moderne koning, niet een kroon maar met een stropdas. Hij is gemaakt van een oud colbertje, een broek, meerdere T-shirts en stukjes nep bont.
Hieronder zie je foto's hem en Bobas in actie, zoals ze tentoongesteld waren in Arnhem

Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
dinsdag 19 februari 2013

Ridder Floris

Als kraamcadeau maakte ik voor mijn neefje Floris een draak knuffel. Nu is Floris alweer twee jaar en een echte ridder geworden. Hij galoppeert met zijn paard door de wijde wereld. Thuisgekomen vind hij zijn trouwe draak die een speen bewaard in zijn grote bek. Zodat Floris rustig kan slapen en dromen van avonturen.

Dit draakje was een van de eerste knuffels die ik heb gemaakt. Nog voor het afstudeer project en het begin van MonsterMatti. Het was leuk om hem terug te zien en dat hij nog elke dag wordt gebruikt. 

Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
Nieuwere blogposts Oudere blogposts

Links