donderdag 18 juli 2013

Waterverf katten


Het is heerlijk weer deze week. Maar te warm om in m'n atelier op zolder te werken. Dus ben ik naar de koele huiskamer verhuisd met waterverf en papier. 's Avonds schilderen met een heerlijk muziekje erbij.

Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
zondag 14 juli 2013

Bizar bijzondere stands

Afgelopen zaterdag was de Bazar Bizar in Rotterdam. Een mooi festival waar de monsters niet hadden misstaan. Iets voor volgend jaar. Deze editie was bijzonder omdat alle stands zelf gebouwd waren. De prachtige stand hierboven is gemaakt door Jouke Bouwhuis.

 Deze stand is van de stek stadstuin winkel. In elkaar gezet door Jasper van der Maden.

 Gaaf darth vader schedel met bijzondere sieraden. 

Een zonnige dag vol inspiratie die ik kan inzetten voor de tentoonstelling waar ik binnenkort aan mee doe.

Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
vrijdag 12 juli 2013

Vrolijke mannetjes

Vandaag is een mooie dag om de nieuwe knuffel ontwerpen tot leven te laten komen. Ze lijken qua vorm op de NomNom's maar het zijn vrolijke mannetjes. Komende week foto's.


Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
woensdag 10 juli 2013

Villa Augustus

Afgelopen weekend ging ik met mijn lief naar Villa Augustus. Wat een prachtige plek om te zijn. Dicht bij de Biesbosch in Dordrecht is dit kleine paradijsje met een grote groente tuin die volop word gebruikt door de keuken van het restaurant. 

 
 Aan het water in de ommuurde tuin is nog een prachtige 'Alice in Wonderland' tuin.

Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
maandag 08 juli 2013

Vers fruit snoepen met NomNom

Wat is de tuin in de zomer toch heerlijk. Dagelijks haal ik een bakje vol vers fruit van de struiken. Frambosen en aardbeien eerst even wassen. In een bakje, crunchy en milde yoghurt erbij. Lekker ontbijt.

De kruisbessen zijn al mooi gekleurd. Haal het tuutje eraf waar ooit een bloemetje heeft gezetten en druk hem leeg in je mond. Heerlijk zoet.


De heerlijk zure aalbessen zijn lekker in vanille vla, ze ploffen als kleine bommetjes in je mond. De struik is nu bijna helemaal leeg gegeten. NomNomNomNom

NomNom Nijn kleurt mooi bij de lavendel. Vandaag vliegen beide nieuwe knuffeltjes naar hun nieuwe bestemming.

Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
zondag 30 juni 2013

FlitsDit is de ontwerpster van Flits, zij heeft voor haar nieuwe zusje een knuffel ontworpen die ik mocht maken. 
Flits is heerlijk zacht met lange slierten als armen. Roze haartjes en mooie wimpers.

De platte tekening heb ik vertaald naar een knuffel. Een eivorm voor het hoofd en een peervorm lijf.


Geplaatst door: Monstermatti 0 reacties
zaterdag 29 juni 2013

OerolGeplaatst door: Monstermatti 0 reacties
zondag 12 mei 2013

Moederdag cadeauVandaag is het Moederdag en geef ik dit cadeau aan mijn moeder. We gaan bij m'n ouders op bezoek voor een lekkere lunch en met mooi weer ook een wandeling. Ik zie mijn moeder regelmatig, ze komt bij me langs om te brainstormen over MonsterMatti. We zitten beide altijd vol met ideeën. Ze assisteert me ook bij het maken van de knuffels. Onder gezellig kletsen knippen we de stoffen en werken we door tot er weer een nieuwe serie klaar is. Ik vind het bijzonder dat we dit samen kunnen doen.Als cadeau heb ik een boek gemaakt. Omdat ik opeens in de ban ben geraakt van boekbinden en het leuk vind om iets te geven wat ik zelfgemaakt heb. 
Ik leerde het boekbinden bij Sea lemon. In heldere filmpjes laat ze stap voor stap zien hoe je een mooi boekje kunt maken. Zij doet het met blanco papier. Ik heb allerlei verschillende soorten papier gebruikt, zoals tekenpapier, gekleurd papier, bruinpapier en mooie pagina's uit tijdschriften. Eerst heb ik er een voor mijn zus gemaakt, toen een voor mijn moeder. Samen met mijn zus heb ik er een stopmotion van gemaakt.


Het is heerlijk om de boekjes te maken. Zo heb ik nog een kleine voor mezelf gemaakt en ben nu bezig met een boekje waar ik ook m'n naaimachine bij gebruik om flapjes te maken.  Hieronder zie je het kleine boekje. Een aantal pagina's zijn al beschilderd met waterverf of Oost-Indische inkt.


Geplaatst door: Monstermatti 1 reacties
donderdag 09 mei 2013

Mooie lapjes

Ik deed mee aan het lapswap van MaMarieke en heb prachtige lapjes gekregen in vrolijke kleurtjes van Juf mier,Studio Kees en Grietje, Mamamaai en de Zaanse zolder. Bedankt!
Ik vind nieuwe lapjes altijd inspirerend, dus binnenkort komen hier de foto's van de projecten die ik ermee ga maken. 

Vandaag kwam ik de foto's van de muziek mobiel die ik voor Feline heb gemaakt tegen. 
Ik had ze hier nog niet laten zien. 


Geplaatst door: Monstermatti 5 reacties
zaterdag 27 april 2013

Spiegelingen
Bij de foto sessie hebben we ook een aantal foto's genomen, met een glimmende plaat als ondergrond. Dat werkte heel mooi en zo kon ik de spiegeling van de knuffels vangen. Ze zijn niet bewerkt. De lichten en de camera deden al het werk. 

Op welke manier zou ik de knuffels nog meer kunnen fotograferen waardoor er een bijzondere foto ontstaat?

Geplaatst door: Monstermatti 3 reacties
Nieuwere blogposts Oudere blogposts

Links